ANKARA (İGFA) – TikTok’ta canlı yayınlanan bu özel tertip için toplumsal medyada 1 milyonun üzerinde takipçisi olan içerik üreticisi ve şef Buyruk Elidemir Kızılay Pendik Aş Evi’ne geldi; mercimek çorbası, haşlama et, bulgur pilavı ve peynir tatlısından oluşan bir iftar menüsü hazırladı.
Elidemir’e TikTok’un sevilen içerik üreticileri Gökçe Özgül, ‘mamitravolta’ ismiyle tanıdığımız Muhammet Bettaş ve ‘nohutege’ ismiyle tanıdığımız Hâkim Doğan da eşlik etti. Hazırlanan bin kişilik yemek, hem Aş Evi’nde muhtaçlık sahiplerine sunuldu hem de Kızılay dağıtım araçları ile Aş Evi’ne gelemeyen yaşlı ve hasta şahısların meskenlerine ulaştırıldı.
Kızılay Pendik Aş Evi’nde yemekler gönüllülerin yaptığı bağışlarla hazırlanıyor. Aş Evi’nin sorumlusu Elif Güçlü “Ramazan’da haftanın 7 günü, üç çeşit yemek ve bir tatlıdan oluşan menümüz 16.00’da muhtaçlık sahipleriyle buluşuyor. Kızılay’ın ruhunda yardımlaşma var. TikTok aracılığıyla yardımlaşmaya ve yemeği bölüşmeye bir davet daha yapmış olduk” diyor.
Bu yıl TikTok’ta ramazan yayınları şimdiye dek 18 milyon izlenmeye ulaştı. Ramazan ayı boyunca, TikTok kullanıcılarını daha pek çok aktiflik ve sürprizler bekliyor. Düzgünlük yapmanın ve paylaşmanın ehemmiyetini vurgulayan TikTok Türkiye, toplumsal medyanın gücünü müspet tesirler yaratmak için kullanmanın mümkün olduğunu göstermek istiyor.