Marmara’daki müsilajın nedeni bulundu!

Uludağ’dan doğan ve Bursa ovasını tek başına besleyen Nilüfer Çayı’nın 3 stratejik noktasından su örnekleri alarak tahlil eden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Uludağ eteğinde 16,2 mg/l çözünmüş oksijen oranın, kentin içine ulaştığında 0,14 mg/l bedeline düştüğünü saptadı.

Çaydaki oksijenin yok düzeyine indiğini ve suyun çaya boşaltılan atıklar nedeniyle 4. sınıf kirli su düzeyine gerilediğini belirleyen Prof. Dr. Sarı, “ Nilüfer Çayı Marmara Denizi’ne zehir taşıyarak müsilajı tetikliyor. Bu durum kabul edilemez. Nilüfer Çayı için tedbirlerin hemen alınması bir zorunluluktur. Çayın ziraî sulama maksadıyla kullanımı, su kalite sınıfı güzelleşinceye kadar derhal önlenmelidir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir