Türkiye’nin kıymetli kış turizmi merkezlerinden Uludağ’daki bir otelin restoranında satılan çorba, bu dönem da gündemde.
Geçen sene 500 TL’ye satılan çorba, yeni dönemde kasesi 1000 TL’den tatilcilerin damak tadına sunulacak.
İçerisinde kurutulmuş dağ mantarı ve ceviz olan çorbanın fiyatının maliyetlere nazaran uygun olduğunu söyleyen işletme müdürü Süleyman Güngör, ‘Abartılı bir formda fiyatı, ön plana çıktı. Lezzeti değil. Özel bir çorba, buraya has bir çorba’ dedi.
Kış turizminin değerli merkezlerinden, kayakseverlerin her yıl akın ettiği Uludağ, 1980 metreye uzanan pistleri ve doğasıyla değil, bir otelin restoranında 1000 TL’ye satılan çorbasıyla da gündemde.
Adını Uludağ’dan alan, içinde aromatik yapraklı yeşillikler, kırmızı pancar, kırmızı damarlı pancar, kuzukulağı, mor kale yapraklarının yanı sıra gül marul ve endivyen maruldan oluşan maskolin yeşilliği, dağ kestanesi, nar ve tulum peynirinin harmanlandığı salatanın 700 TL olduğu menüde; beyaz peynir, dağ kekiği ve cherry domatesle yapılan dağ tostunun fiyatı 600 TL.
Geçen dönem toplumsal medyada gündem olan çorba ise kurutulmuş 3 çeşit dağ mantarı, ceviz, fesleğen ve dereotu ile hazırlanıp, kıtır ekmekle servisi yapılıyor.